Als u een nieuwe auto gekocht heeft, moet daar ook een passende verzekering bij worden afgesloten. Een auto moet namelijk verzekerd zijn in Nederland voordat u ermee de weg op mag. De juiste verzekering vinden voor uw auto kan echter ingewikkeld zijn wanneer u hier nog nooit kaas van gegeten heeft. Vandaar dat het ons een goed idee leek om hier een artikel over te schrijven. Op die manier krijgt u snel een indruk van wat er allemaal mogelijk is, wat u wel en niet nodig heeft en waar u uw nieuwe autoverzekering kunt afsluiten. Als u spijkers met koppen wilt slaan, kunt u alles vandaag nog geregeld hebben zodat u meteen de weg op kunt met uw nieuwe bolide.

 

Een passende verzekering

Wanneer u een wagen gekocht heeft, moet u direct uw auto verzekeren. Dit is belangrijk omdat u zonder verzekering niet de weg op mag gaan. Welke verzekering u nodig heeft, hangt sterk af van de leeftijd van uw auto. Er zijn namelijk drie soorten autoverzekeringen. De eerste is de WA-verzekering. Met deze verzekering bent u minimaal verzekerd. Deze optie is voornamelijk geschikt voor oude auto’s die niet altijd de moeite van het repareren meer waard zijn. De verzekering is er op gericht om schade die u aan andere verkeersdeelnemers toebrengt, te vergoeden. De schade aan uw eigen auto wordt niet vergoed. De tweede vorm is de WA+ verzekering. Met deze verzekering krijgt u schade door diefstal of brand vergoed. Ook schade als gevolg van een aanrijding met een dier, krijgt u uitbetaald. Wilt u voor het volle pakket gaan? Kies dan voor de allriskverzekering. Met deze verzekering wordt namelijk ook de schade die u aan uw eigen wagen heeft opgelopen vergoed. Deze derde optie is daardoor heel geschikt voor mensen die een nieuwe wagen hebben gekocht. Deze zijn het namelijk vaak goed waard om volledig gerepareerd te worden.

 

De aanvullende pakketten

Een goede autoverzekering bestaat niet alleen uit de basisopties, maar komt ook met aanvullende pakketten. Deze pakketten zijn geheel optioneel, maar daardoor niet minder de moeite waard. U kunt bijvoorbeeld ook pechhulp afsluiten. Als u pechhulp heeft kunt u altijd een beroep doen op een monteur wanneer u in de problemen komt met uw wagen. Is de situatie veilig, dan zal de wagen ter plekke gerepareerd worden. Mocht blijken dat er meer nodig is, dan kunt u vervangend vervoer krijgen. U kunt pechhulp afsluiten voor in Nederland of voor het buitenland. Wilt u overal geholpen kunnen worden, neem dan beide opties. Zo weet u zeker dat u uiteindelijk komt waar u moest zijn.

 

Regel het vandaag nog

Als u niet kunt wachten met het afsluiten van uw autoverzekering, dan raden wij u aan om even naar de site van een gerenommeerde verzekeringsmaatschappij te gaan. U kunt bijvoorbeeld naar de site van Univé gaan om hier meer te lezen over de basisverzekering en de aanvullende pakketten. Heeft u de ideale combinatie gevonden? Sluit uw polis dan vandaag nog af. Dan kunt u gelijk de weg op in uw nieuwe auto.